tisdag 7 maj 2013

Akut till djursjukhus i natt :(

Att hålla på med hästar är inte alltid en dröm.
Igår när jag skulle ta in hästarna saknades det en häst i ena hagen och jag fick titta riktigt noga för att se en bläs en bit ner i skogen liggandes... Skit, tänkte jag direkt nu är det någon som är skadad eller sjuk.
Mycket riktigt så låg stackars Lilleman med kolik.
Vi räknade ut att han precis måste ha fått det då han var helt normal när Linda tog in Hobbe för en ridtur strax innan.
Det var bara att sätta igång att promenera för att se om han i bästa fall klämde ur sig en stor hög och "blev frisk", visst kom det en mjuk blaffa men ganska snart efter den blev han akut sämre så vi ringde ut veterinären.
När vetten kom var han riktigt medtagen och hade märkbart ont så han fick en kramplösande spruta direkt innan hon sen rektaliserade (stoppade in handen i rumpan) för att känna efter och mycket riktigt där låg tarmen konstigt vid bäckenet så det var stopp.
Det var alltså bara att åka iväg akut till djusjukhuset med honom tyckte veterinären, samtidigt kom ägarna och fick alltså lasta sin lilla häst och dra vidare till Strömsholm.
Nu står han med dropp och avvaktar, han verkade sämre när de kommit in och vi håller alla tummar att inte en buköppning blir aktuell samt att han tillfrisknar kvickt naturligtvis.
Det blev en sen helkväll i stallet och en hel del promenerade, i ett stall kan man ju liksom inte checka ut när "arbetstiden" är över och det är självklart att jag ställer upp på mina hästägare när deras älsklingar inte mår bra!
I morse såg Qråkan och Hobbe lite snopna ut när inte Lilleman var med i hagen, hästarna blir ju vana vid varandras sällskap.
Väntar med spänning på info under dagen!

Nyrullad och fin för några veckor sen.

2 kommentarer:

  1. Usch... Hoppas det löser sig snabbt och enkelt, håller tummarna för Lilleman!

    SvaraRadera
  2. Oj då.
    Men gud så skönt att ha så nära till Strömsholm. Det är ju guld.

    SvaraRadera